torsdag 30. august 2012

Hvitløkskylling - nam!


Jeg har for lenge siden lovet dere flere tapasoppskrifter. Her er en riktig deilig kyllingvariant, som også kan serveres som hovedrett i en vanlig middag. Smaker godt sammen med bakt potet, ris, pasta eller brød - eller altså på tapasbordet.

Pollo al ajillo - Kylling med hvitløk
500 g kyllingfilet
6 ss hvetemel
5 ts salt
1 ts pepper
Noen ss olivenolje
8 fedd hvitløk

Kyllingfileten skjæres i gaffelstore biter. Tørk bitene med kjøkkenpapir. Mel og krydder blandes i skål eller plastpose. Vend kyllingbitene i blandingen.



Skrell hvitløk, skjær feddene i skiver. Varm oljen opp med hvitløksskivene i; unngå at hvitløken blir brent! Stek kyllingen i passe varm olje.



Du kan evt. tilsette et par ts sherry etter at kyllingen er ferdig brunet (det står i oppskriften, men jeg har aldri brukt det).

Pass på at kyllingen blir gjennomstekt. Hold den varm/lun til servering.



1 kommentar:

  1. Mmm, digger kylling. Og hvitløk. Da må jo dette bli en vinner :D

    Takker!

    SvarSlett