lørdag 8. november 2014

Salat for en novemberkveld


Salat er ikke bare sommermat. Clouet i den kalde årstid er gi salaten litt mer temperament og temperatur. Det oppnår jeg ved å la noen av salatingrediensene være lune, og gjerne med litt ekstra fres i krydringen.
I dag har jeg eksperimentert meg fram til en kombinasjon som viste seg å bli så vellykket at jeg vil ta vare på oppskriften. Da deler jeg den like godt med dere.

Pludrehannes rekesalat - middag til 2-3 personer 
1 pk crispisalat - rives i passe biter
5 cm purreløk, fint kuttet
1/3 agurk - i strimler 
 12-15 småtomater - delt i to
1,5 dl frosne erter - gis et oppkok i lettsaltet vann. Avkjøles litt.

300 g pillede reker - godt avrent hvis du har kjøpt reker i lake (scampi kan også brukes)
1 kløftfri hvitløk - fint kuttet
1 chili uten frø - fint kuttet
3 cm fersk ingefær - fint kuttet
2 ss olivenolje

Bland grønnsakene i skålen du vil servere fra.

Varm oljen i stekepanne. La hakket hvitløk, chili og ingefær surre på lav varme i noen minutter.
Øk varmen. La rekene frese raskt i krydderoljen. Vend dem i oljen mens de freses. Reker skal ikke koke lenge, da blir de seige. Du vil bare ha dem kjapt surret i den smaksrike oljen.

Hell reker og olje over salaten.

Server med brød.

Velbekomme!




6 kommentarer:

  1. Så kjekt at du bloggar igjen!
    Og denne salaten ser SÅ god ut!!

    God helg :-)

    SvarSlett
  2. Hurra, du er tilbake!:) Takk for oppskriften!

    SvarSlett
  3. Tak for opskriften.......det ser lækkert ud :-)

    SvarSlett
  4. Kjekt å sjå deg tilbake, og takk for oppskrift ;)
    Siri

    SvarSlett
  5. Ser veldig godt ut - Flotte bilder - Blir nesten sulten her, gitt ;-)

    SvarSlett