mandag 5. desember 2016

Hjemmelaget Ferrero Rocher

Bloggen klatrer bratt oppover blogglisten i disse dager. Og det enda jeg er svært uforutsigbar med hensyn til oppdatering. Jeg hviler på gamle laurbær, og dere kommer for søtsakene! Risboller, snickers, mintkuler og kransekakepinner - sånt trekker publikum i førjulsukene. Jeg håper mange koser seg med å lage søtsaker etter pludreoppskrifter.

I dag skal dere få en ny. Den er ikke opprinnelig min. Det var yngstedatteren som fant dem i bloggen Søtsakehuset da hun skulle lage farsdagsgave for noen uker siden. Disse konfektene ligner veldig på de du kjøper under navnet Ferrero Rocher, men som vanlig når vi snakker om hjemmelaget konfekt: De smaker mye bedre! Jeg fikk såvidt smakt en fjerdedels kule; det var jo tross alt ikke morsdag heller...

Hjemmelaget Ferrero Rocher / hasselnøttkonfekt
Til 15 store eller 20 mindre kuler trenger du:
4 ss Nutella sjokoladepålegg
100 g malte hasselnøtter
100 g hakkede hasselnøtter
+ noen hele hasselnøtter
250 g sjokolade, gjerne en blanding av lys og mørk
5 stk. iskjeks

Start med å riste nøttene på 150 grader i 20 minutter. (Sammenlagt holder det med en pose á 250 gram nøtter.)
Fjern skallet ved å riste/gni nøttene lett inni et rent kjøkkenhåndkle. (Ta en kopphåndduk du ikke er så redd for; nøttene kan sette farge.)
Mal 100 g nøtter i mandelkvern, gjerne to runder.
Hakk 100 g nøtter.
Legg de siste nøttene til side for å ha dem i midten av hver konfekt.

Malte nøtter røres sammen med Nutella. Kjøl ned blandingen i fryser - obs: ikke for lenge! Den skal bare bli skikkelig kald.
Knus iskjeks.
Hent sjokoladerøren fra fryseren. Form små kuler (1/2 teskje) med en hel nøtt i midten.
Rull kulene i knust iskjeks.
Sett kulene i fryseren.

Smelt sjokolade over vannbad. Bland inn de hakkede nøttene.
Dekk kulene med sjokoladeblandingen.
Legg dem på en fjøl som du har kledd med matpapir eller aluminiumsfolie.

Pakk hver kule pent inn. Her er det brukt aluminiumsfolie rundt hver kule, og deretter er kulene lagt i papirformer. Fest gjerne med litt teip i bunnen.

Oppbevares kjølig til de skal spises.

Superfin gave!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar